- Bokanbefalinger -

Tokyo av Mo Hayder

En krigsforbrytelse så grusom at det nesten er ufattelig.
En ung kvinne med en sykelig besettelse.
En eldgammel mafiaboss som holder seg i live på mystisk vis.
En desperat kamp for å finne sannheten - og å overleve...
 
En veldig interessant bok! Man får høre mye om hva som skjedde under krigen i Kina. Noen steder er boken litt ekkel, men man må likevel lese videre fordi den er så spennende. Krøll deg sammen på sofaen og les!

Repslageren av Peter Dickinson

Tiljas bestemor, mor og søster kan høre at sedertrærne hvisker til dem. Thal og bestefaren hans forstår hva elven sier til dem. Tilja føler seg utenfor, hun hører ingenting... Men de andre sier at sedertrærne og elven har triste nyheter: den magien som har holdt dalens fiender ute i mange, mange år, er i ferd med å forsvinne.
 
Sammen med besteforedrene og en uregjerlig hest, begir Tilja og Thal seg ut på en farlig reise inn i det store keiserdømmet. De må finne den eneste magikeren som kan fonye magien. På resien oppdager Tilja at hun også har helt uvanlige evner, de er bare annerledes.
Hordan kan Tiljas evner hjelpe dem til å redde dalen? Og hvem er den mystiske fremmede som viser seg i mange forskjellige forkledninger?
 
Historen kan være litt forutsigbar, men likevel en spennende og fin bok. Verdt å lese!

 

Eragon + Den eldste + Brisingr av Christopher Paolini

Du har kanskje sett filmen? Du bør lese boken også!
 
Denne historien er kjempespennende og lett å lese. I tillegg er det masse humor i boken! Den kan minne litt om Ringenes herre. Man vet aldri hva som skal skje og du blir dratt inn i historien. Anbefales!
 
Ps: Den siste boken kommer ut september 2008

  

 

Labyrinth av Kate Mosse

Carcassonne, juli 1209: 16 år gamle Alais får overrakt en mystisk bok av sin far. Boken sies å skulle inneholde sannheten om Den hellige gral. Selv om Alais ikke forstår de gåtefulle ordene og symbolene, vet hun intuitivt at hennes skjebne ligger i å vokte dette skriftet.
 
Carcassonne, juli 2005: Under en arkeologisk utgraving snubler Alice Tanner over to skjeletter. I det skjulte gravkammeret er det risset inn kryptiske symboler, som Alice merkelig nok forstår. Men skulle gravkammeret egentlig vært åpnet?
Onde krefter slippes løs og ufrivillig dras Alice inn i en malstrøm av mystiske hendelser. For sent skjønner hun at hun har forstyrret noe som burde fått være i fred, og at hennes eget liv er knyttet til katarenes liv 800 år tidligere..
 
Boken er veldig spennende, men man må følge godt med for å vite hvilken tid man er i. Og det er helt umulig å gjette hva som skjer til slutt!

 

Kaoskrigeren av Annette Münch

16 år gamle Tobias blir slått ned på åpen gate. Det er mørkt og han oppfatter ikke mer enn noen jakker med gule drager på, og at en av guttene heter Kriss. Da han våkner på sykehuset får han vite at faren har reist fra han og broren. Samtidig møter han Cato som plukket han opp etter overfallet. Cato er kampsportinstruktør og Tobias og kameratene hans begynner å trene i Catos treningsstudio. Cato er ikke bare en flink instruktør, han er også en god lytter man kan snakke med om alt. Nesten ihvertfall... Tobias klarer ikke å glemme overfallet og vil ikke gi opp før han får tatt hevn. Hvem er egenltig denne Kriss, og hvordan skal Tobias finne ham? Og hvor lenge kan han skjule for Cato at han trener for å kunne slåss med de som overfalt han?
 
Annette Münch som har skrevet boken har selv trent kampsport i mange år og mange av kampscenene er veldig realistiske! Kaoskrigeren er full av action og intenst spennende. Anbefales!

 

Venninnen av Denise Rudberg

Vi befinner oss i overklasselivet i Stocholm der Kristin er gift med David. Ekteskapet blir stadig mer uholdbart.  Dette er en bok som handler om ekte vennskap og om hvordan forhold kan utvikle seg hvis man ikke er ærlige og bare føyer seg. Vil Kristin klare å ta oppgjør med sin egen livssituasjon?

Denne boken blir aldri kjedelig, det skjer noe hele tiden. Og den blir mer og mer spennende mot slutten!

I morgen da krigen kom av John Marsden

Ellie og vennene hennes er på campingtur ute i bushen i Australia. De ander fred og ingen fare, men da de kommer tilbake til landsbyen står alle hus tomme, hundene er døde, strømmen er borte og det er ikke telefonkontakt. Hva har skjedd?

Dette er en kjempespennende bok du garantert ikke klarer å legge fra deg. 'I morgen da krigen kom' er første bok i en serie på 7, så hvis du liker denne boken har du mye å glede deg til!

Going solo av Roald Dahl

Dette er andre del av Roald Dahls selvbiografi. Han er ferdig med skolen og vil ut å se verden. Han får jobb Shell og blir plassert i Afrika. I Tanzania er det mange utfordringer som venter! Blant annet løver og grønne mambaer.. Ingen kan fortelle historier som Roald Dahl. Han skriver lett, ledig og med masse humor. Anbefales hvis du er eventyrlysten og vil lese en engelsk bok! Les også 'Boy', om livet på kostskole i England.

Mutts tegneserie av Patrick McDonnell

Fantastisk søte striper med katten Mooch og hunden Earl. Uansett om du har katt og hund eller ikke blir man bare glad av å lese denne tegneserien.

På norsk heter den 'Pels og poter' men les den på engelsk! Veldig mange av poengene blir nemlig borte i oversettelsen. Fåes kjøpt på Outland. Smakebiter kan leses på http://muttscomics.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndre Nordstrand Voltige © 2008 - webmaster@sn-voltige.com